Michelada
投稿日: カテゴリー Rob News
Some people fret about the hot weather we’re having.
As for me I love it ! Hi there today I’d like to introduce you to a drink
that keeps me cool and refreshed in Summer.
It’s called “Michelada” which translates roughly to a Mexican slang for
“my chilled one”.
Michelada
Cervezas preparadas, or “prepared beers,” are popular throughout Mexico.
What goes in a michelada varies by region, but the simplest version uses lime juice and hot sauce to give beer a spicy kick. Pair a michelada with a hot bowl of pozole, and you have the perfect hangover cure. Sometimes called a chelada, the name is Mexican slang for “my chilled one.”
*Pozole is a special occasion soup in Mexico.
1 serving
*Mexican beer or can or light Pilsner
– 1 (12-ounce) bottle
*Lime , cut into wedges — 1
*Bottled hot pepper sauce
— 2 dashes
*Worcestershire sauce — 1 dash
*Fresh ground black pepper
— pinch
*Salt — 2 tablespoons
*Soy Sauce — 1 dash
Method
1. Fill a tall beer glass with ice cubes. Squeeze the lime wedges into the glass and stir in the Worcestershire sauce, hot pepper sauce and pepper.
2. Pour in the beer, stir and serve.
3. Rim the glass with Salt (Rob’s favorite Hakata)
4. Optional : A dash of soy sauce.
この暑さでいらいらしている人もいると思いますが
私は暑いのが大好きです。
それでは、今日は夏に私を涼しく、リフレッシュ
させてくれるドリンクをご紹介します。
”ミチェラーダ”といってメキシコのスラングで
”私の冷たいもの”という意味です。
”よく冷えたミチェラーダビール”はメキシコの
いたるところで人気があります。
ミチェラーダは地域によって違いはありますが、
最もシンプルなバージョンはビールにスパイスを
きかせるためにライムジュースと辛いソースを
使います。ミチェラーダと熱いポゾレ(メキシコの
特別な日のためのスープ)のペアは二日酔いを
完璧に癒してくれます。時には”チェラーダ”とも
呼ばれ、その名はメキシコのスラングで
”私の冷たいもの”となります。
材料 1杯分
*メキシコのビールまたはライトピルスナー
– 1本(12オンス)
*ライム – 1切れ
*ホットペッパーソース – 2滴
*ウスターソース – 1滴
*黒胡椒をひいたもの – 一つまみ
*塩 – 小さじ2
*しょうゆ – 1滴
作り方
1.背の高いビアグラスに氷を満たす。
ライムをグラスに搾ってウスターソースと
ホットペッパーソースを入れてかき混ぜる。
2.ビールを注ぎ、かき混ぜる。
3.グラスのふちに塩をつける。
(Robのお気に入りは伯方の塩)
4.お好みでしょうゆをたらす